המרכז אשר פועל ברמת החייל בתל אביב בסמוך לבית החולים אסותא, פועל בראשות ד"ר לי הונג פן, מומחית לאונקולוגיה ברפואה קונבנציונאלית ופרופסורית לרפואה סינית.
המרכז מטפל בלמעלה מ-15,000 חולים מחלת הסרטן היא סיבת המוות המובילה בעולם, ההערכה היא כי כ-8.2 מיליון אנשים נפטרו מסרטן בשנת 2012. התחלואה מסרטן עלולה לעלות בשני העשורים הקרובים ב-75 ומה קורה בישראל? בשנת 2011, על פי נתוני הרישום הלאומי לסרטן והמרכז לבקרת מחלות, אובחנו בישראל 28,077 חולים עם גידולים מהם 24,992 אובחנו עם סרטן חודרני ו- סוגי הסרטן העיקריים האחראים ליותר ממחצית התחלואה בישראל בקרב האוכלוסיה הגברית הם סרטן הערמונית, סרטן הריאה, המעי הגס וחלחולת (רקטום), ואילו באוכלוסיה אחוזים ולהגיע ל-25 מיליון. 10,287 נפטרו ממחלת הסרטן. הנשית סרטן השד, מעי הגס וחלחולת-רקטום.
מחקרים רפואיים שנעשו בשנת 2001 בישראל על ידי ד"ר לי הונג פן, רופאה MD ומומחית לאונקולוגיה ברפואה קונבנציונאלית ובנוסף פרופ' לרפואה סינית על מחלת הסרטן במחלקה האימונולוגית באוניברסיטת תל-אביב, ובנושא האסטמה במחלקת הריאות במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, בבי"ח תל השומר, ביקשו לבדוק את רמת הצלחתן של שתי תוכניות הטיפול, ותוצאותיהם תמכו ביעילותה העצומה של הרפואה הסינית והראו כי הטיפול בצמחי מרפא עשוי לסייע למטופלים רבים.
המחקר בסרטן הוכיח שצמחי המרפא הסיניים מגבירים את פעילות התאים האנטי סרטניים (NK) , המונעים את התפשטות התאים הסרטניים. מאמר בנושא פורסם בכתב העת (2001, 1, 1947-1956) "International Immunopharmacology ". המחקר באסטמה הראה שצמחי המרפא הסיניים יכולים להקל על הסימפטומים של המחלה, לשפר את תפקודי הכבד, להפחית את ריכוז נסיוב ה- IGE בדם ולשפר באופן ניכר את המערכת החיסונית למניעת התקפי אסטמה חוזרים.